Børnehuset Sct Thomas

daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Sukkerpolitik

SUKKERPOLITIK I SCT. THOMAS BØRNEHUS

Undersøgelser viser, at børn gennemsnitligt får op til 5 gange så meget sukker end de bør. Børn reagerer på sukkerindtag anderledes end voksne, og oplever nærmest at blive høje. Faktisk dækker bare 65 gram kage et barns sukkerloft for fire dage! Det betyder, at en enkelt kagedag om ugen selv for de større børn principielt betyder, at der ikke er plads til fredagsslik el. lign.

Bestyrelsen i Sct. Thomas har derfor besluttet, at lade forældrene selv styre deres børns sukkerindtag. Med andre ord vil der i Sct. Thomas ikke blive serveret søde sager, således at forældrene selv kan få lov at nyde de søde sager sammen med deres børn.

Det betyder mere præcist at:

  • Sct. Thomas vil tilstræbe at tilberede eller servere mad- eller drikkevarer, der er tilsat så lidt sukker, som muligt. Dette betyder at bl.a. kage, boller, pandekager, marmelade, morgenmadsprodukter, køber og tilbereder vi med et minimum af sukker, helst kun frugtsukker alene evt.  tilsat lidt honning eller sirup.  Slik, og sodavand serverer vi ikke. Juice indeholdende alene frugtens naturlige sukker indhold er undtaget.
  • Der kan ekstraordinært anvendes sukker o. lign. af kulinariske årsager i forbindelse egentlig madlavning, hvis dette er en naturlig bestanddel af opskriften.
  • Politikken gælder også i forbindelse med fejring af børn og voksnes fødselsdage i huset, andre mærkedage og institutionens evt. besøg i børnenes hjem. Børn og forældre kan således medbringe eksempelvis frugt eller boller til uddeling, men begrænse mad- eller drikkevarer, der er tilsat sukker.
  • Kunstige sødemidler eller produkter indeholdende kunstige sødemidler må ikke indgå i kosten i Sct. Thomas eller uddelingsmad som erstatning for rigtigt sukker.
  • Ledelsen kan på særlige mærkedage tillade enkelte eller alle stuer, at afvige fra sukkerpolitikken eller undtagelsesvist tillade uddeling af f.eks. sodavandsis på særligt varme sommerdage. Eksempel: Kakao eller småkager æbleskiver m.m.  i forbindelse med juleafslutning. Sodavandsis kan vi i særlig varme perioder selv producere af hjemmegjorte smoothies, der kun indeholder frugtsukker.
  • Tilladelser til at afvige fra politikken kan gives til et specifikt formål f.eks.: Bag for en sag.
  • Grundlæggende skal der bruges fornuft i tænkningen omkring sukkerforbruget, som skal gøres så minimalt som muligt. Både forældre og personale arbejder med dette.