Børnehuset Sct Thomas

daarennoessv
 
   
Glemt log på?   Registrer  

Årsplan

Arrangementer i Børnehuset Sct Thomas

I løbet af året afholder vi flere forskellige arrangementer, hvor alle i huset er deltagende.

Vi afholder fastelavn, hvor alle har mulighed for at komme udklædt og vi slår katten af tønden.

Forårsforældremøde afholdes ofte i maj måned, hvor vi bestræber os på at give forældrene et pædagogisk indblik i huset eller vi får besøg af en foredragsholder udefra, som kan berige forældre, såvel som ansatte.

Vi afholder forårsfest/ blomsterfest den 2. uge i maj. Hvert barn kommer med en plante, som man sammen med de voksne man er tilknyttet stuen planter sammen på legepladsen. I løbet af sommeren hjælper vi hinanden med at vande blomsterne og ser på udviklingen af planten sammen. Kommer der frugter? Og kan vi evt. spise dem? Hvilken farve har blomsterne etc. Alt sammen noget der udvikler børnenes bevidsthed om naturens processer og samtidig øger opmærksomheden på hinandens bidrag.

Vi afholder sommerfest i juni måned, hvor børnene i perioden op til festen har arbejdet med festens tema. Eks olympiade, hvor alle har været fysiske og deltaget i forskellige aktiviteter. Afslutningsvis bliver festen en flot ceremoni, hvor alle får diplomer for deres deltagelse.

Efterårsforældremødet afholdes som oftest i oktober måned. Her er der valg til bestyrelsen og vi mødes på stuerne, hvor vi taler om børnelivet i institutionen, forældre har mulighed for at hilse på hinanden og evt. debattere emner, som husets personale kan være optaget af eller emner, som forældre har ytret ønske om at tale om.

Vi holder lygtefest i november måned, hvor vi tænder vores hjemmelavede lygter på legepladsen. Vi synger sange og hilser den mørke tid velkommen. Samtidig inviterer vi forældrene til en hyggelig eftermiddagssamkomst med æbleskiver og varm drik.

I december måned går de børn der måtte profitere af at deltage, store som små til julegudstjeneste i Sct Thomas kirke. Efterfølgende spiser hele huset risengrød og de store børn danser om juletræ. Oftest har vi i december også besøg af et juleteater, som kommer og beriger os med julesange og juleløjer.

I december måned afholder vi Luciaoptog. Vi inviterer forældrene om morgenen omkring kl 8.15, hvor vi inviterer til morgenkaffe og en bolle og de største af børnene går lucia optog rundt i huset.

Generelt involverer vi så vidt det er muligt forældrene i vores arrangementer, og man kan som forældre blive efterspurgt om at skulle bidrage med evt. mad til farvelfest for børnene

der starter i skole, medbringe en kage til forældrekaffe, medbringe en blomst hjemmefra til blomsterfesten etc.